[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: صفحه اصلي آرشیو اخبار نشست‌های علمی یادداشتهای علمی ثبت نام تماس با ما جستجو نگره‌های اقتصادی بانک اطلاعات مدیریت شهری حمایت از کالای ایرانی ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آشنایی با انجمن::
یادداشت های علمی::
بانکداری و مالیه شهری::
بانک اطلاعات مدیریت شهری::
اقتصاد‌مقاومتی؛ اقدام‌ و‌ عمل::
تصاویر منتخب::
گنجینه::
عضویت ::
مسابقات علمی::
خبرنامه تخصصی::
پیوندهای مفید::
برقراری ارتباط::
تسهیلات پایگاه::
::
نگره‌های اقتصادی

AWT IMAGE

..
تقدیر رئیس جمهور
AWT IMAGE
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
به نظر شما مطالب این سایت تا چه اندازه توانسته اطلاعات شما را در حوزه اقتصاد شهری افزایش دهد؟
خیلی زیاد
زیاد
متوسط
کم
خیلی کم
   
..
:: تولید دانش بنیان چراغ راه شرکت‌های صنعتی/ ضرورت رفع محدودیت برای دانش بنیان‌ها/ خودروسازان از چرخه دولتی خارج شوند ::
 | تاریخ ارسال: 1401/1/7 | 
تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی شعاری است که بیش از ۱۰ سال است مقام معظم رهبری بر آن با شیوه‌های مختلف تاکید دارند. 

دکتر حسین محمدپور زرندی رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران پیرامون شعار سال، تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی اظهار داشت: از دهه ۸۰ تا کنون مقام معظم رهبری بر موضوع تولید، دانش بنیان و اشتغال تاکید دارند،‌ تولید دانش بنیان زیر ساخت‌های عملیاتی و اجرایی نیاز دارد و برای ورود جدی نخبگان در عرصه حل مشکلات کشور با استفاده از توان علمی آنها می توان چرخه تولید را به چرخه اقتصاد گره زد، چرا که هدف این است که نخبگان و شرکت‌های دانش بنیان در حل مشکلات اقتصادی کشور دخیل شوند.  

وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه اگر بررسی کنید از دهه ۸۰ مقام معظم رهبری بحث اقتصاد دانش بنیان را مطرح کردند، بیان کرد: واقعا یکی از دست آوردهای ۴۰ ساله انقلاب همین تعیین نام برای سالهاست که اگر بخواهیم یکی از سه دستاورد مهم انقلاب اسلامی را به آن اشاره کنیم همان حوزه علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان است .

*** لزوم رفع محدودیت برای شرکت‌های دانش بنیان 


پور زرندی ادامه داد: با حمایت و پیگیری شخص مقام معظم رهبری در ده سال گذشته شرکت های دانش بنیان هم رشد کمی و هم رشد کیفی داشتند، طرحی که در سال ۸۸ برای شرکت‌های داشن بنیان به تصویب رسید به  این رشد بسیار کمک کرد. 
اما  اشکال این کار این بود که در حوزه کاری محدود وارد می‌شدند، به نظر می رسد باید شرایط به گونه‌ای فراهم شود که شرکت‌های دانش بنیان از محدودیت خارج شده و وارد طرح‌های کلان اقتصادی شوند تا بتوانند باری را از دوش کشور بردارند به عبارت دیگر سهمی جدی از GDP اقتصاد کشور را برعهده داشته باشند . 

*** شرکت‌های بزرگ دانش بنیان نیستند


وی ضمن اشاره به اینکه بانکها در اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان بسیار موثرند، افزود: بسیاری از صنایع بزرگ کشور همچون نفت و گاز، معدن و کشاورزی دانش بنیان نبوده و با فناوری و تکنولوژی قدیم و سنتی کار می‌کنند، لذا به نظر می‌رسد بهتر است حمایت‌های قانونی برای شرکت‌های دانش بنیان ایجاد شود. به عنوان مثال معافیت‌های مالیاتی یکی از ساز و کارهای ورود شرکت‌های دانش بنیان به چرخه اقتصاد کلان کشور است. 
وی همچنین در ادامه تصریح کرد: کمک شود تا شرکت‌های بزرگ تحت حمایت بازار سرمایه قرار بگیرند، کما اینکه در همین راستا مجلس نیز مصوبه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را در دستور کار خود داشته است اما بهتر است تسهیلات در اولویت اول به سمت شرکت‌های دانش بنیان حرکت کند و حمایت جدی شود. 

*** خودروسازان از چرخه دولتی خارج شوند


رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در ادامه با اشاره به اینکه بسیاری ازشرکت‌های بزرگ همچون ایران خودرو دولتی هستند و ابتدا باید از چرخه دولتی خارج شوند تا کیفیت و کمیت تولیداتشان افزایش یابد، اظهار داشت: برای اینکه این شرکت‌ها از انحصار خارج شوند آنها را به بازار سرمایه آورند اما اجازه افزایش سهام به سهام داران خودروساز داده نشود تا سهامی که واگذار می‌کنند را به بخش خصوصی و مردم جهت سرمایه گذاری دهند. 
 

وی در ادامه تصریح کرد: واگذاری شرکتهای تولیدی به بخش خصوصی موجب کاهش حاکمیت دولت بر شرکت‌های بزرگ شده و مردم را ترغیب به  سرمایه گذاری در آن شرکت‌ها می‌کند. 

کارشناس حوزه اقتصاد شهر در ادامه ضمن اشاره به اینکه به نظر می رسد بهتر است که از نخبگان و سرمایه گذاران برای خریداری سهام شرکت‌ها دعوت شود، تصریح کرد:
البته در بند ۳ تبصره ۶ لایحه بودجه در مجلس، تامین هزینه های اجرایی قانون حمایت جدی از شرکت‌های دانش بنیان آورده شده است . 

پور زرندی در ادامه خاطر نشان کرد: بایستی حمایت جدی همه ارگان ها و نظارت خود مجلس باشد، برای اینکه مفاد و قانون و تبصره های موجود، هر چه سریعتر اجرایی شده و در ۳ ماهه اول سال محقق شود .

*** نقش انجمن‌های علمی در تحقق شعار سال


وی در ادامه با تاکید بر اینکه انجمن های علمی نهادهای مردمی هستند نقش آنها را در تسریع تحقق شعار سال اینگونه توصیف کرده و اظهار داشت: این انجمن ها با توجه به نخبگانی که در آنها عضو هستند بسیار در تعیین سرنوشت شرکتهای دانش بنیان مفید و موثر خواهند بود چرا که ورود طرح‌هایی که نخبگان می توانند ارائه دهند خود راه‌گشای مسیر تحقق شعار سال است. 

مدیر مسئول انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در ادامه عنوان کرد: یکی از بحث ها این است که ریاست شورای عالی دانش بنیان خود رئیس جمهور باشد تا همانگونه که ایشان توانستند بحث پاندمی کرونا را در ستاد عالی مدیریت بحران کرونا اداره و ساماندهی کنند این شورا را نیز با مدیریت صحیح به سمت اجرای طرحهای جامع در سطح کلان برسانند و از محدودیت خارج کرده و بتوانند سهم بزرگی از GDP کشور را داشته باشند. 

رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در پایان ضمن اشاره به نقش شرکتهای دانش بنیان در طرحهای کلان علمی و فناوری یادآور شد: یکی از موضوعات گریبان‌گیرشرکت‌های بزرگ هدر رفت انرژی است، شرکت‌های دانش بنیان با طرح‌هایی که انجام می دهند بسیاری از طرح‌های مصرف انرژی را هم از نظر برق و گاز که انرژی سنگینی را مصرف می‌کنند، می‌توانند به راحتی مدیریت کرده و با ورود نخبگان و تشکیل کارگروه های تخصصی و فناوری جدید این معضلات را حل کنند.

محمدپور زرندی در ادامه عنوان کرد: رشد شرکت‌های دانش بنیان در این است که با بهره‌گیری از نخبگانی که در آنها مشغول فعالیت هستند کارگروهی را تشکیل دهند تا بتوانند هم از لحاظ کیفی و هم از لحاظ کمی در اجرای طرح‌های بزرگ دخیل شوند.
این کارگروه قطعا متشکل از جوانان نخبه‌ای خواهد بود که توان برنامه ریزی و اجرای طرح های کلان را دارند و جمع کثیری از جوانان را در بر خواهند گرفت که این امر خود به ایجاد اشتغال و جذب نیروی کار کمک خواهد کرد.   

 

*** افزایش تولید؛ مساوی کاهش کیفیت

 
کارشناس حوزه اقتصاد در پایان پیرامون تاکید مقام معظم رهبری برکلمه تولید در شعار سال، افزود: ایشان از دهه ۸۰ تا کنون بر این کلمه تاکید داشتند و دارند اما موضوع مهمی که باید به آن توجه کرد این است که اگر تولید افزایش یابد کیفیت در تولید کاهش می یابد و نمی توان آن را به درستی مدیریت کرد بنابراین نکته ای که مقام معظم رهبری در این شعار به آن اذعان داشتند و بلافاصله بعد از کلمه تولید به کار گرفته شده کلمه دانش بنیان است یعنی کیفی سازی تولید با کمک گرفتن از فناوری دانش بنیان که به دنبال آن اشتغال آفرینی برای جوانان خواهد داشت. 
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: شعار سال 1401 | سال 1401 | دکتر پورزرندی | تولید دانش بنیان اشتغال |
دفعات مشاهده: 1517 بار   |   دفعات چاپ: 203 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن علمی اقتصاد شهری ایران
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4660