[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: صفحه اصلي آرشیو اخبار نشست‌های علمی یادداشتهای علمی ثبت نام تماس با ما جستجو نگره‌های اقتصادی بانک اطلاعات مدیریت شهری حمایت از کالای ایرانی ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آشنایی با انجمن::
یادداشت های علمی::
بانکداری و مالیه شهری::
بانک اطلاعات مدیریت شهری::
اقتصاد‌مقاومتی؛ اقدام‌ و‌ عمل::
تصاویر منتخب::
گنجینه::
عضویت ::
مسابقات علمی::
خبرنامه تخصصی::
پیوندهای مفید::
برقراری ارتباط::
تسهیلات پایگاه::
::
نگره‌های اقتصادی

AWT IMAGE

..
تقدیر رئیس جمهور
AWT IMAGE
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
به نظر شما مطالب این سایت تا چه اندازه توانسته اطلاعات شما را در حوزه اقتصاد شهری افزایش دهد؟
خیلی زیاد
زیاد
متوسط
کم
خیلی کم
   
..
:: قادری تشریح کرد ::

AWT IMAGE

اقتصاد شهری و بحران‌های شهری

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، علی قادری؛ مترجم کتاب «مباحثی در اقتصاد شهری»، اثر آرتور او سالیوان، در سلسه یادداشتهایی، به بررسی مهمترین مقولات مطرح در اقتصاد شهری پرداخته است. تاکنون 4  قسمت از این یادداشت‌ها، با عنوان «اقتصاد شهری چیست و چه ابعادی را در بر میگیرد»، «اقتصاد شهری و تحلیل پدیده مسکن»، «خودروها و شکل‌دهی فرم شهری» و «کارکردهای حکومت های محلی در عرصه شهری» منتشر شده است. در این قسمت نیز قادری به بررسی ارتباط اقتصاد شهری و بحران‌های شهری پرداخته است که متن آن را در ذیل با هم مرور می‌کنیم:

جرم و جنایت در شهر با بحران در شهر دو موضوع و مقوله متفاوت هستند. علم اقتصاد شهری به مطالعه صرفه جرم برای مجرم بالقوه و متناسب با آن به برآورد هزینه‌ها و به صرفه بودن یا نبودن اقدامات امنیتی و پیش‌گیرانه پلیس، اقدامات بازدارنده و تادیبی و بازگشت مجرم اصلاح شده و یا نشده و هزینه‌های مربوطه برای شهر و جامعه می پردازد. در بعد محله‌ای ارتباط نرخ وقوع جرایم و جنایت‌های محله در فرار خانوارهای متوسط و یا پردرآمد که عمده مالیات های محله و شهر را پرداخت می کنند مورد بررسی قرار می گیرد. یک محله ناامن می‌تواند فرار اقشار مالیات‌پرداز و پائین آمدن پایه مالیاتی محله را به همراه داشته و آن محله را به سمت فقر و محرومیت به پیش ببرد.

 هزینه ایجاد و حفظ امنیت در صورت بالابودن تناسب مجرمان یک محله نیز برای حکومت محلی بالاتر است همچنین محله‌های برخوردار در مقابل محله‌های ضعیف و محروم، عدالت شهری در توزیع امکانات و رفاه را از خود متاثر می کند. شناخت هزینه‌های جرم و جنایت برای هم مجرمان و هم حکومت شهری از لحاظ تصمیم برای ارتکاب به جرم و یا انجام فعالیت‌های اقتصادی جایگزین و نیز فراهم آوردن فرصت های اقتصادی و کسب و کار توسط حکومت شهری، از اهمیت اساسی برخوردار است. حکومت شهری باید بداند که چه مولفه‌هائی در جلوگیری از بروز جرم و جنایت و تحمیل انتظار هزینه‌های سنگین بر مجرمان بالقوه تاثیر گذار می باشند.

در زمینه بحران‌های شهری می توان به دو نوع بحران‌های طبیعی و مصنوع اشاره کرد که هر دو نوع دارای هزینه‌های متعددی اعم از اقتصادی بر شهر و شهروندان می‌باشند. در بحران‌های طبیعی، به سیل و زلزله و سایر موارد می بایست در سیاستگذاری‌های توسعه شهری در بحث مکانیابی‌ها، خدمات‌رسانی به شهروندان، جابجایی‌ها و مواردی از این دست با هدف به حداقل رساندن خسارات احتمالی توجه کرد. در بحران های مصنوع همچون تروریسم و جرایم و جنایت ها می بایست به زمینه‌های شهری پیدایش و پرورش چنین رفتارهای مجرمانه‌ای توجه کرد. مکانیابی‌ها، نوع سیاست‌های مالیاتی و اقشار هدف و منتفع، مهاجرت به و از محله های شهری و نوع تناسب خانوارها در یک محله از نظر نژاد، مذهب، رنگ پوست و غیره، میزان دسترسی به خدمات آموزشی و تکمیل و ادامه تحصیلات در مقاطع عالیه ، نوع و میزان درآمد و... همگی از مواردی هستند که در اقتصاد شهری و با استفاده از اصول و روش های مربوطه می توان نسبت به برنامه ریزی مناسب برای رفع این مسائل اقدام کرد.

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
دفعات مشاهده: 1714 بار   |   دفعات چاپ: 521 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن علمی اقتصاد شهری ایران
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645