[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: صفحه اصلي آرشیو اخبار نشست‌های علمی یادداشتهای علمی ثبت نام تماس با ما جستجو نگره‌های اقتصادی بانک اطلاعات مدیریت شهری حمایت از کالای ایرانی ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آشنایی با انجمن::
یادداشت های علمی::
بانکداری و مالیه شهری::
بانک اطلاعات مدیریت شهری::
اقتصاد‌مقاومتی؛ اقدام‌ و‌ عمل::
تصاویر منتخب::
گنجینه::
عضویت ::
مسابقات علمی::
خبرنامه تخصصی::
پیوندهای مفید::
برقراری ارتباط::
تسهیلات پایگاه::
::
نگره‌های اقتصادی

AWT IMAGE

..
تقدیر رئیس جمهور
AWT IMAGE
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
به نظر شما مطالب این سایت تا چه اندازه توانسته اطلاعات شما را در حوزه اقتصاد شهری افزایش دهد؟
خیلی زیاد
زیاد
متوسط
کم
خیلی کم
   
..
:: نگاهی به دستاوردهای جدید در توسعه شهری ::
 | تاریخ ارسال: 1396/3/10 | 

هوشمندسازی شهری بر بستر اینترنت اشیاء

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران ، مفهوم "شهر هوشمند" به لطف اجرای اینترنت اشیاء به سرعت در حال تبدیل شدن به واقعیت است. یکی از نمودهای آن رشد تعداد وسایل اکترونیکی در زندگی شخصی و کسب و کار ما  هستند که به اینترنت متصل شده و قادر به اشتراک گذاری داده ها هستند.

اصطلاح "شهرهای هوشمند" به بخشی از "اینترنت اشیا" اشاره دارد که در حال اجرا در زیرساخت ها و تسهیلات رفاهی شهری هستند، از سیستم های جاده و حمل و نقل تا وسایل جمع آوری زباله و توزیع برق. دسترسی شهروندان به فرایندهای دموکراتیک مانند تصمیم گیری، داده های باز و انتخابات نیز با فن آوری هوشمند بهبود یافته است.

شرکت بین المللی "تلفونیکا" که در زمینه تلفن همراه و پهنای باند اینترنت فعالیت دارد، سرمایه گذاری گسترده ای در اروپا در زمینه شهرهای هوشمند داشته و بسیاری از پروژه های آن در حال حاضر در اسپانیا در حال اجرا هستند.

AWT IMAGE

سرجیو گارسیا گومز، مدیر تولید شرکت "تلفونیکا"  شش مولفه کلیدی برای شهر هوشمند را اینگونه بیان می کند:  پارکینگ، روشنایی خیابانها، جمع آوری زباله، محیط زیست، حمل و نقل و گردشگری.

در تحقیقات مشخص شده که این زمینه ها به سرعت می توانند از طریق طرح اینترنت اشیا متحول شوند و بازدهی بیشتری داشته باشند،زیرا با استفاده از زیرساخت های موجود و به راحتی امکان اجرا دارند.

در موضوع مدیریت زباله، سنسورهای متصل به سطلهای زباله زمان پر شدن ظرفیت آنها را نشان می دهد و زمان تخلیه آنها و جایابی محل استقرار آنها کارآمدتر خواهد شد. همچنین ارسال و تعداد کامیون های موردنیاز جمع آوری زباله نیز بهتر مدیریت خواهد شد.

بطور کلی این مسئله می تواند که قراردادهای خدمات شهری را دگرگون کند. داده های جمع آوری شده این سنسورها می توانند با جمعیت و داده های جمعیت شناختی ترکیب شوند  تا موجب ارائه خدمت بهتر به شهروندان شوند.

یکی دیگر از نقاط قوت طرح شهرهای هوشمند، برنامه های مختلف برای مشارکت گروه های مختلف مردم در امور شهری با استفاده از ابزار و داده های در دسترس است.  شهروندان می توانند با استفاده از یک برنامه تلفن هوشمند، محل تجمع زباله ها در محله خود، و یا دیوارنوشته های توهین آمیز را گزارش کنند و سپس می توان سرعت عمل پیمانکاران برای اصلاح این وضعیت و دریافت هزینه آن را مورد سنجش قرار داد.

پارکینگ اتومبیل نیز می تواند در یک شهر هوشمند با استفاده ازسنسور نظارت  پارکینگ متحول شود. به این معنی است که اطلاعات موجود از ظرفیت پارکینگها در سطح شهر در زمان واقعی است. توزیع مناسب جای پارک در پارکینگها موجب کاهش تراکم در اطراف آنها و همچنین کاهش آلودگی هوا می شود.

سطح کیفیت هوا و آلودگی نیز از طریق سیستم های طراحی شده برای کمک به مدیریت محیط زیست تحت نظارت است. اطلاعات جمع آوری شده از ایستگاه های نظارت محیط زیست و داده های وضعیت آب و هوا می تواند برای چاره اندیشی درباه ترافیک مناطق خاص و کاهش سطح آلودگی آنها مورد استفاده واقع شود.

سنسورهای حرکت ترافیک، تراکم حرکت خودروها را در سطح شهر گزارش می دهند تا رانندگان بتوانند مسیر خود را هوشمندانه انتخاب کنند.

زیرساخت های شهر هوشمند نه تنها به کمک ساکنان شهر می آید، بلکه بازدید کنندگان و گردشگران هم از آن بهره می برند. یعنی در صنعت گردشگری، می توان آمار آنلاین بازدید کنندگان از جاذبه های دیدنی را همراه با  میزان شلوغی حال حاضر آنها نمایش دهد.با استفاده از این داده ها، مسئولان شهری می توان ضمن اطلاع از تعداد گردشگران، برای آنها برنامه ریزی مناسبی داشته باشند.

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: سطل‌های زباله | فن‌آوری | شهرهای هوشمند | انجمن علمی اقتصاد شهری ایران | اروپا | تولید و اشتغال | اقتصاد مقاومتی | اینترنت اشیا | محیط زیست | حل و نقل | گردشگری |
دفعات مشاهده: 2466 بار   |   دفعات چاپ: 472 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن علمی اقتصاد شهری ایران
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645