انجمن علمی اقتصاد شهری ایران- اخبار پایگاه
رئیس فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی مطرح کرد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/10/16 | 
 
     به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران ،حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی ذو‌النور با اشاره به مطالب علمی مطرح شده از سوی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در خصوص ضرورت تحقق درآمدهای پایدار برای شهرداری ها و توجه به این مهم در بودجه سال ۹۷  اظهار داشت: باتوجه به اینکه ثقل جمعیت کشور در شهرها است و تعداد خدماتی که شهرداری‌ها باید به مردم ارائه بدهند بسیار زیاد است و همچنین غالبا دولت‌ها به تعهدات مالی خود در قبال شهرداری‌ها عمل نمی‌کنند،‌ وجود درآمد‌‌های پایدار برای شهرداری‌ها ضرورت دارد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نمی‌توان تمام هزینه‌ها را بر دوش مردم گذاشت خاطرنشان کرد: برخی از اموری شهری عام‌المنفعه است و درآمدزایی ندارد، به عنوان مثال فضای سبز از اموری نیست که بتوان هزینه آن‌ را از مردم دریافت کرد و همچنین شهرداری‌ها نیز برای فضای سبز اعتبار و منبع مشخصی ندارند، ولی وجود فضای سبز در شهر‌ها ضروری است اما به دلیل اینکه درآمدزایی ندارد، سرمایه‌گذاری هم برای ایجاد فضای سبز شهری وجود ندارد.
وی ادامه داد: شهرداری می‌توانند برخی از پروژه‌هایی که سودآوری دارد را به بخش خصوصی واگذار کنند تا هم مشکلات شهر رفع شود و هم شهرداری درآمدی کسب کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: برای ساخت یک اتوبان میان دو شهر می‌توان از بخش خصوصی استفاده کرد و بخش خصوصی می‌تواند در این زمینه سرمایه‌گذاری کند و هزینه‌ خود را از طریق وضع عوارض هزینه ایاب و ذهاب در اتوبان دریافت و درآمد کسب کند، اما خیابان‌کشی‌های شهری، ایجاد فضای سبز، جا‌ به جایی زباله‌های شهری و نظافت شهر درآمدی ندارد که بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در آن اقدام کند.
وی افزود: در امور شهری که سرمایه‌گذار وجود ندارد یا دولت باید متکفل هزینه‌ها شود و یا اینکه شهرداری‌ها به مردم فشار بیاورند و هزینه را دریافت کنند،‌ اما بهترین راهکار برای تامین‌ هزینه‌های این امور، ایجاد منابع پایدار برای شهرداری است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از منابعی که می‌توانند در تامین هزینه‌ها به شهرداری‌ها کمک کند، زمین‌هایی است که مالکیت دولتی دارند که شهرداری‌ها می‌توانند این زمین‌ها را در اختیار بگیرند و با تهاتر، واگذاری و یا مشارکت با بخش خصوصی، هم در رفاه شهروندان موثر باشند، هم به بخش خصوصی و رونق تولید و اشتغال کمک کنند و هم اینکه درآمدی برای خودشان تأمین کنند تا در کنار عوارض، مالیات و سایر هزینه‌هایی که از مردم دریافت می‌شود، مشکلات خود را حل کنند.
وی با بیان اینکه متروها و قطار‌های شهری از پرهزینه‌ترین پروژه‌های شهرداری است گفت: منابع شهرداری‌ها برای تامین اعتبار پروژه‌های قطارهای شهری کافی نیست و در این زمینه باید سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی جذب شوند تا هم رونق در شهر ایجاد شود و هم اینکه تامین هزینه توسط سرمایه‌گذاران انجام می‌شود.
ذوالنور با اشاره به لایحه بودجه سال ۹۷ تصریح کرد: در لایحه بودجه سال ۹۷ برای تامین منابع پایدار شهرداری‌ها نظراتی وجود دارد و بسیاری از از نمایندگان مجلس نیز تمایل دارند که در زمینه ایجاد منابع پایدار برای شهرداری کمک کنند و تأثیری در عمران و آبادانی شهرها داشته باشند.
نشانی مطلب در وبگاه انجمن علمی اقتصاد شهری ایران:
http://iuea.ir/find-1.61.1368.fa.html
برگشت به اصل مطلب