انجمن علمی اقتصاد شهری ایران- اخبار پایگاه
انجمن علمی اقتصاد شهری ایران منتشر کرد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/7/27 | 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، مشکلات نابینایان برای حضور در جامعه کم نیست و هرسال همزمان با روز عصای سفید وعدهها برای حل مشکل نابینایان تکرار می شود و فقط تکرار می شود.
بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته اجرای موفق این طرح موجب جلوگیری از نابینا شدن حدود ۱۰۰ میلیون نفر در سطح جهان خواهد شد.
روشندلان مانند همه شهروندان برای فعالیت اجتماعی خود نیازمند امکانات هستند، این مسئله در کشورهای پیشرفته به عنوان یک اصل دیده می‌شود و در بیشتر خیابان‌ها و مکان‌های عمومی می‌‌توان نمونه‌هایی از معابر ویژه نابینایان را مشاهده کرد که در کشور ما این وضعیت نیازمند توجه بیشتری است.
وقتی صحبت از حقوق شهروندی می‌شود یعنی همه اقشار جامعه باید از همه آنچه به‌عنوان امکانات شهری فراهم شده بهره‌مند شوند؛ از استفاده مبلمان شهری گرفته تا حمل‌ونقل عمومی و انجام امورات بانکی و اداری. این در حالی است که لایحه «احقاق حقوق شهروندی معلولان» سال۹۴ به مجلس رفت اما هنوز سرانجام نیافته است.
نابینایان و کم‌بینایان هم‌اکنون نرم‌افزارهای هوشمند تلفن همراه در اختیار ندارند که بتوانند با کمک آنها نیازمندی‌های خود را برطرف کنند. این نرم‌افزارها عمدتا با پخش آلارم‌ها و پیغام‌های صوتی روشندل را برای تردد بهتر در شهر راهنمایی می‌کنند.به‌نظر می‌رسد مهم‌ترین مشکل برای تولید این نرم‌افزارها استفاده از زبان فارسی در تبدیل نمونه‌های خارجی است. به گفته صابری تولیدکنندگان داخلی نیز هنوز نرم‌افزارهایی که قابلیت مورد نظر را داشته باشند تولید نکرده‌اند و بهتر است از شرکت‌های خارجی کمک گرفته شود.
در تهران تنها یک‌بوستان برای نابینایان وجود دارد که کم است. در این بوستان به نابینایان یک‌هدفون مخصوص داده می‌شود که با حرکت، فضای اطرافش را برای وی توضیح می‌دهد و او را راهنمایی می‌کند.
نامناسب بودن محیط شهری در عمل نابینایان را به خانه‌نشینی و دوری گزیدن از اجتماع ترغیب می‌کند.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر حدود ۱۸۰ میلیون نفر در سطح جهان دچار اختلالات بینایی هستند که از این رقم تعداد ۴۵ میلیون نفر به طور مطلق نابینا هستند.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر حدود ۱۸۰ میلیون نفر در سطح جهان دچار اختلالات بینایی هستند که از این رقم تعداد ۴۵ میلیون نفر به طور مطلق نابینا هستند.
نشانی مطلب در وبگاه انجمن علمی اقتصاد شهری ایران:
http://iuea.ir/find-1.61.1336.fa.html
برگشت به اصل مطلب