انجمن علمی اقتصاد شهری ایران- اخبار پایگاه
انجمن علمی اقتصاد شهری ایران منتشر کرد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/2/18 | 

آشنایی با ۵۰ شهر توسعه یافته جهان

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، ۲۰ شاخص برای شهرهای توسعه یافته در ۵ ناحیه کلیدی جهان در نظر گرفته شده است. شاخص هایی مانند توسعه اقتصادی، تجارت، ریسک پذیری، زیرساخت ها و موضوعات مالی، اجتماعی و محیط زیست از این دست هستند.

اولین شهری که بر این اساس توسعه یافته ترین در جهان شناخته شده، فرانکفورت است گرچه این شهر از لحاظ شاخص های اجتماعی در رده ۹ جهان قرار می گیرد اما در دیگر شاخص ها اول است. بعد از آن هم لندن و کپنهاک هستند. تراکم جمعیت و کاهش کیفیت هوا در کنار کمبود سرمایه گذاری در زیرساخت های شهری و کمبود شدید مسکن مناسب از دلایلی محسوب می شود که لندن و دیگر شهرها را در رده های پایین تر نمودار شهرهای توسعه یافته قرار داده است.

این گزارش بر اساس تحقیقات یک موسسه اقتصادی- تجاری به نام " ARCADIS " است که در آن منچستر و برمنیگهام انگلیس هم از جمله شهرهای توسعه یافته جهان هستند. برمینگهام نمره خوبی در کاهش آلودگی هوا، استفاده مناسب از منابع آبی و مقابله با بلایای طبیعی دارد. منچستر نیز سطح بالایی در سطح سواد اجتماعی دارد و توازن کاملی بین زندگی کاری و معیشت افراد در این شهر برقرار است.    AWT IMAGE

آخرین شهرهایی که به سوی توسعه یافتگی در حرکت هستند بیشتر در آسیا قرار دارند. جاکارتا در جایگاه ۴۵، مانیلا۴۶ ، مامبی ۴۷، ووهان ۴۸و دهلی جدید۴۹ و نایروبی در رتبه ۵۰ قرار گرفته اند. با این وجود تحقیقات نشان می دهد که در بسیاری از شهرهای جهان موضوعات اقتصادی و زیست محیطی در حال تبدیل شدن به مهمترین شاخص های توسعه یافتگی شهرها هستند و ممکن است به زودی این نمودار تغییر کند.

نشانی مطلب در وبگاه انجمن علمی اقتصاد شهری ایران:
http://iuea.ir/find-1.61.1241.fa.html
برگشت به اصل مطلب